NYHETSBREV HT 2020

Publicerad av den 9 september 2020 i Nyheter från Sällskapet | Inga kommentarer
NYHETSBREV HT 2020

Hej alla medlemmar i Sällskapet för restaureringskonst

Efter vårt årsmöte i mars har det varit tyst från oss i styrelsen. Vi hoppades som många andra att vi skulle vara tillbaka till det normala till hösten, men så blev ju inte fallet. Vi har just haft säsongens första styrelsemöte och därför kommer här ett brev från ordförande med lite underhandsinformation om vad som pågår.
Jag börjar med att återknyta till årsmötet. Det hölls den 13:e mars, bara någon vecka innan folksamlingar över 50 personer förbjöds. Av 120 anmälda kom 25 medlemmar, och av 10 föreläsare bokade alla av utom en. Vi hade ett intressant seminarieprogram på tema Hållbarhet som vi aldrig fick se förverkligat och många medlemmar gick miste om sin inbetalade seminarieavgift. Vi har för avsikt att genomföra programmet vid något annat tillfälle, då de som redan betalat naturligtvis ska kunna delta gratis.
Årsmötesförhandlingarna hölls som vanligt och den nya styrelsen består förutom av undertecknad av Urban Nilsson, Cecilia Sagrén, Odd Fries, Max Laserna, Lotta Alvestam Wahlund, Kristin Fyrand, Maria Reuterskiöld, Raoul Hjärtström och Kelda Bryson som studeranderepresentant.
Inför hösten hade styrelsen en fin lista med planerade arrangemang som vi hade hoppats att få genomföra. Inte minst den snart förestående Turin-resan, som vi tyvärr tvingats ställa in. Närmare uppgifter om möjligheter till återbetalning av redan gjorda Turin-delbetalningar skickas ut till de som berörs så fort som möjligt.
Även om restriktionerna för folksamlingar inom kort troligen kommer att bli generösare, är flera av våra planerade programpunkter svåra att genomföra. I styrelsen insåg vi att vi måste tänka om, och fokusera på vad vi faktiskt kan arrangera på ett säkert sätt, som t ex Studiebesök utomhus eller i stora lokaler eller föreläsningar on-line.
Vi tror i alla fall att vi efter denna märkliga vår mer än någonsin behöver träffas på riktigt för att inspireras och utbyta erfarenheter.

Så håll utkik i brevlådan så ses vi snart,
Anna Karin Edblom, ordförande

Kommentarsfunktionen är endast öppen för medlemmar.