Projektledare och samordnare inom kulturmiljövård

Publicerad av den 14 januari 2016 i Forum | Inga kommentarer

Gunnebo_70x88_151220

Projektledare inom restaurering och samordnare nationellt nätverk för hantverkare

Gunnebo Slott och Trädgårdar AB söker en erfaren och mångsidig projektledare inom kulturmiljövård med ingående kunskaper om traditionellt byggnadshantverk.  Arbetsuppgifterna består dels av att projektleda underhåll och restaureringen av byggnader inom byggnadsminnet och kulturreservatet Gunnebo, dels av att utveckla Gunnebo som en nod i ett nationellt nätverk för hantverkare. I tjänsten ingår budget- och personalansvar.

Du som söker tjänsten har dokumenterad utbildning inom kulturmiljöområdet, t.ex. som arkitekt, antikvarie, hantverkare eller ingenjör, du har bred erfarenhet inom kulturmiljövården och traditionell byggnadskonst. Vi vill att du som söker tjänsten har dokumenterad praktisk erfarenhet av projektledning av restaureringsarbeten, är förtrogen med traditionella hantverk och har ett nätverk inom restaurerings- eller hantverksområdet.

Tillträde första kvartalet 2016 enligt ö.k. Tjänsten är heltid och tidsbegränsad till två år med möjlighet till förlängning. Din ansökan med CV, betygshandlingar och löneanspråk vill vi ha senast fredagen den 22 januari.

KONTAKT: Lena Vikström, VD för Gunnebo Slott och Trädgårdar AB, tel. 031-334 16 02 Stefan Günther, Förvaltare och slottsarkitekt vid Gunnebo slott, tel. 070-257 67 85 Ansökan skickas till: stefan.gunther@gunneboslott.se

Gunnebo uppfördes i slutet av 1700-talet av den förmögne köpmannen John Hall. Slottet, park och ekonomibyggnader ritades av stadsarkitekten i Göteborg Carl Wilhelm Carlberg. Det är idag en av Sveriges bäst bevarade nyklassicistiska anläggningar och är byggnadsminne sedan 1963. Gunnebo ägs av Mölndals stad och utnämndes 2003 till det första nationella kulturreservatet i Västra Götaland. Från 1996 har delar av anläggningen rekonstruerats i projektet ”Gunnebo åter till 1700-talet”. Anläggningen består idag av slott och trädgård omgärdad av en engelsk park, köksträd­gårdar, tjänstefolksbyggnad med restaurangverksamhet samt drivhus. Återuppbyggnad av anläggningens orangeri är nästa stora rekonstruktionsprojekt. Parallellt planeras en restaurering av slottets exteriör och interiör med en projekt- och referensgrupp med forskare från England, Danmark och Sverige. Gunnebo, som är ett uppskattat besöksmål, har årligen ca 400 000 besökare.

Kommentarsfunktionen är endast öppen för medlemmar.